A patanyomok Mezőhegyesre vezetnek – rajt egy hét múlva (videók)

Pintér M. Lajos

Már csak hetet kell aludnunk, és megcsodálhatjuk a legszebb, legkiválóbb magyar és külföldi fogatok versengését a ménesbirtok lovaspályáján.

Április 28-tól május 1-jéig minden eddiginél rangosabb nemzetközi fogathajtóversenynek ad otthont a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság. Az egyes-, kettes- és négyesfogatok, póni- és nagy lovak izgalmas versenyét láthatják majd az érdeklődők. A tét óriási, hiszen a megmérettetés a négyesfogatok számára világkupa-minősítő, melyből évente csak egyet rendezhet egy ország. Az előzetes nevezés alapján 7 nemzet 56 fogata (42 magyar és 14 külföldi) jelezte indulását, a külföldi országok közül Mezőhegyesen Ausztria, Chile, Csehország, Horvátország, Románia, Svájc küldi el legjobb hajtóit.

Hogy mit is jelent ez a viadal Mezőhegyes számára, és mik a további versenytervek, arról az alábbi videóban Farkas Sándor, a ménesbirtok újjászervezéséért felelős kormánybiztos, illetve Pap István Tibor vezérigazgató beszél!

Mezőhegyes tehát felkészült, már csak a jó időért imádkozik, és a szurkolókra vár!

Néhány név kedvcsinálóul: a négyesek mezőnyében rajthoz áll Dobrovitz József négyesfogathajtó, illetve ifj. Dobrovitz József kettesfogathajtó csapatvilágbajnokunk, a maraton- és akadályspecialista svájci Jerome Voutaz, az idei fedeles fogathajtószezon ezüstérmese, a ketteseknél a mezőhegyesiek magyar bajnoki címvédője, a hagyományos nóniuszfogatot hajtó Papp János, a kétszeres csapatvilágbajnok Nyúl Zoltán és a vb-ezüstérmes Hódi Károly, akik többek között a chilei Ricardo Massmannal mérkőznek, míg a vb-re készülő egyeseknél egy osztrák klasszissal küzdenek meg a magyarok. A színvonal tehát garantált, érdemes lesz ellátogatni a korszerű, felújított pályára, melyet egyébként egy holland pályaépítő nehezít versenytrükkökkel.

A hosszú hétvégén a szombat és a vasárnap a díjhajtásé, a hétfő a leglátványosabb számé, a maratonhajtásé, míg a keddi majális a legizgalmasabb etapé, a záró akadályhajtásé lesz.

További izgalmas részletek és a teljes versenyprogram, illetve a kísérőrendezvények a ménesbirtok videójában!

https://lovasnemzet.blogstar.hu/./pages/lovasnemzet/contents/blog/51563/pics/lead_800x600.jpg
fogathajtás,Lóerő,ménesbirtok,Mezőhegyes,Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?