Mezőhegyes már a szeptemberi vb-re hangol

Pintér M. Lajos

Alig több mint öt hónapot kell várni az év csúcsviadalára! Neves külföldi szakember érkezik a kétnapos májusi edzőtáborba, melynek célja a Fiatal Fogatlovak Világbajnokságára való felkészülés.

Fotó: fogatsport.hu

A Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. 2018-as versenyprogramjának legkiemelkedőbb eseménye a FEI Fiatal Fogatlovak Világbajnoksága. A várva várt eseményt szeptember 5. és 9. között rendezik meg Mezőhegyes minden igényt kielégítő, korszerű lovaspályáján. Az előkészületek már javában zajlanak szakmai, technikai és infrastrukturális téren egyaránt, a szervezők, illetve a központ munkatársai mindent megtesznek azért, hogy ismét egy feledhetetlen sporteseménynek adhassanak otthont.

A világbajnokság egyik nagyszabású felvezető programja lesz az a május 19–20-i edzőtábor, ahol a vb-re nevező, ott indulni szándékozó versenyzőket és lovaikat látja vendégül a ménesbirtok. A Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. ráadásul ingyenesen biztosít boxot, alomszalmát és szálas takarmányt a lovak számára.

Külön presztízst ad a két napnak, hogy itt lesz a korábbi négyesfogathajtó német Peter Tischer is, aki a német és az amerikai válogatott edzője. A világszerte ismert és elismert szakember annak a Marie Tischernek az édesapja és edzője, illetve lovainak kiképzője, aki a 2017-es FEI Fiatal Fogatlovak Világbajnokságán a 6 éves korcsoport arany- és ezüstérmese lett.

Peter Tischer olyan edzéseket vezényel majd Mezőhegyesen, melyek a lovas hatékonyságának fejlesztését célozzák, többek között javítják a mozgásuk minőségét, száron létüket, valamint segítenek a díjhajtótesztek megoldásába.

A jelentkezéssel kapcsolatos információk és egyéb érdekességek is megtalálhatók a fogatsport.hu oldalon.

https://lovasnemzet.blogstar.hu/./pages/lovasnemzet/contents/blog/51741/pics/lead_800x600.jpg
Fiatal Fogatlovak Világbajnoksága,fogathajtás,Lóerő,ménesbirtok,Mezőhegyes,Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.,világbajnokság
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?