Világhálón a világkupa-minősítő!

Pintér M. Lajos

Eddigi legrangosabb fogathajtóversenyét rendezi Mezőhegyes, mely különlegességgel is készül: az április 28. és május 1. közötti viadalt végig élőben közvetítik az interneten.

Fotó: Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság/Vida-Szűcs István

Naná, hogy a helyszínen, testközelből az igazi! A természetet lágy öle, friss tavaszi illata, Mezőhegyes páratlan szépsége, a patások kecsessége, a lóerők dübörgése rabul ejti mindazokat, akik kilátogatnak a szombattól keddig rendezendő mezőhegyesi nemzetközi fogathajtóversenyre. Ám azok sem maradnak le semmiről, akik esetleg nem tudnak felkerekedni, hogy megcsodálják a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. csodálatos, modern új lovaspályáját és a főszereplőket, a hajtókat, hiszen a mezőhegyesiek az eddigi legrangosabb viadaluk apropóján különleges meglepetéssel is készülnek.

Április 28-a és május 1-je között ugyanis folyamatos élő internetes közvetítést adnak az díjhajtás két napjáról, a maratonhajtásról, valamint a záró akadályhajtásól is. Az élő közvetítés az alábbi linken lesz elérhető:

https://www.menesbirtok.hu/nemzetkozi-fogathajto-verseny-2018-elo/

Az egyes-, kettes- és négyesfogatok, póni- és nagy lovak hosszú hétvégéje nemcsak látványos és izgalmas lesz, de a tét is óriási, hiszen a megmérettetés a négyesfogatok számára világkupa-minősítő, melyből évente csak egyet rendezhet egy ország. 7 nemzet 56 fogata (42 magyar és 14 külföldi) jelezte indulását, a külföldi országok közül Mezőhegyesen Ausztria, Chile, Csehország, Horvátország, Románia, Svájc küldi el legjobb hajtóit.

A patanyomok Mezőhegyesre vezetnek - rajt egy hét múlva (videók)

Már csak hetet kell aludnunk, és megcsodálhatjuk a legszebb, legkiválóbb magyar és külföldi fogatok versengését a ménesbirtok lovaspályáján. Április 28-tól május 1-jéig minden eddiginél rangosabb nemzetközi fogathajtóversenynek ad otthont a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság. Az egyes-, kettes- és négyesfogatok, póni- és nagy lovak izgalmas versenyét láthatják majd az érdeklődők.

Néhány név kedvcsinálóul: a négyesek mezőnyében rajthoz áll Dobrovitz József négyesfogathajtó, illetve ifj. Dobrovitz József kettesfogathajtó csapatvilágbajnokunk, a maraton- és akadályspecialista svájci Jerome Voutaz, az idei fedeles fogathajtószezon ezüstérmese, a ketteseknél a mezőhegyesiek magyar bajnoki címvédője, a hagyományos nóniuszfogatot hajtó Papp János, a kétszeres csapatvilágbajnok Nyúl Zoltán és a vb-ezüstérmes Hódi Károly, akik többek között a chilei Ricardo Massmannal mérkőznek, míg a vb-re készülő egyeseknél egy osztrák klasszissal küzdenek meg a magyarok. A színvonal tehát garantált, érdemes lesz ellátogatni a korszerű, felújított pályára, melyet egyébként egy holland pályaépítő nehezít versenytrükkökkel.

A szombat és a vasárnap a díjhajtásé, a hétfő a leglátványosabb számé, a maratonhajtásé, míg a keddi majális a legizgalmasabb etapé, a záró akadályhajtásé lesz.

https://lovasnemzet.blogstar.hu/./pages/lovasnemzet/contents/blog/51779/pics/lead_800x600.jpg
fogathajtás,Lóerő,ménesbirtok,Mezőhegyes,Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?