Országos versenyt nyertek a mezőhegyesi lovász lányok

Pintér M. Lajos

Mert Magyarország tényleg az ő hazájuk, és a Dunántúlon is igazán otthon vannak!

Az intézményben folyó színvonalas elméleti és gyakorlati képzést bizonyítja, hogy kiválóan teljesítenek az országos tanulmányi versenyeken a mezőhegyesi Kozma Ferenc Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium növendékei. Az iskolát tavaly szeptember óta működteti a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt., korábban a Földművelésügyi Minisztériumhoz tartozott.

A SZAKE (Szakmai Középiskolásokért Közhasznú Kulturális Egyesület) által szervezett „Magyarország az én hazám” nevű országos vetélkedőn a szakközépiskolás kategóriában vett részt a Kozma. A 9.L osztályos lovász tanulóik – Fejér Csenge, Fehérvári-Nagy Bianka és Király Mariann – első helyezést értek el a fináléban! A verseny témája ezúttal a Dunántúl történelme, tájai, hagyományai voltak. Az internetes fordulók után a döntőre minden évben nagyszabású rendezvény keretében kerül sor Budapesten, a Stefánia palota – HM Művelődési Házban, ahol minisztériumok is képviseltetik magukat. A mezőhegyesi versenyzők fejenként három könyvet nyertek és lehetőséget a július elején megrendezendő debreceni táborban való részvételre.

Az iskola lovász tanulói Kiskunfélegyházán, a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium által megrendezett Lovász Szakma Kiváló Tanulója versenyen is felhívták magukra és alma materükre a figyelmet. Sós Krisztina IV. helyezett lett 81%-os teljesítménnyel, valamint különdíjat kapott a legszebb szóbeli feleletért lovaglás és fogathajtás témakörökben. Bönde Katalin pedig az V. helyen végzett 80%-os teljesítménnyel. Mindkét tanuló megszerezte a szakmát.

https://lovasnemzet.blogstar.hu/./pages/lovasnemzet/contents/blog/52118/pics/lead_800x600.jpg
fogathajtás,Genius loci,iskola,ménesbirtok,Mezőhegyes,Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.,oktatás
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?