Rangos lovasverseny a ménesbirtokon

Pintér M. Lajos

Nemrégiben ország-világ legkiválóbb fogathajtói csillogtatták tudásukat Mezőhegyesen, ezúttal a díjugratás és a díjlovaglás szerelmeseit várja a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.

Fotó: Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt./Vida-Szűcs István

Rangos díjugrató- és díjlovasversenynek ad otthont szombaton a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. Hársfa utcai lovaspályája (Mezőhegyes, Hársfa utca). A viadalt az úgynevezett 4-évszakos pályán rendezik meg, reggel 8-tól a díjugratók, délután pedig a díjlovasok mérik össze tudásukat. A díjugratók mezőnyében nyolc kategóriában több mint felnőtt és ifjúsági korú száz lovas versenyez majd, és igen látványosnak ígérkezik a Békés megyei bajnokság részét képező megmérettetés. A díjlovasoknál is több mint húszan neveztek hat kategóriában a B-kategóriás nemzeti fordulóra.

A Mezőhegyesi Ménes KH SE által szervezett díjugratóverseny versenyigazgatója Janesz János, versenybíróságának elnöke Farkas Krisztián, tagjai Urkom Szilvia, Perei Gábor és Janesz János. Stílusbíró Urkom Szilvia és Jován Richárd, pályaépítő Unyatinszki József, az állatorvos Totth Balázs, a patkolókovács Lovas Zsolt. A díjlovasverseny versenyigazgatója Janesz János, a versenybíróság tagja Berényi Miklós és Berényi Miklósné Anna, az állatorvos Vajda Szabolcs, a patkolókovács Lovas Zsolt lesz.

Az eredményekről természetesen beszámolunk majd itt a Lovas nemzet blogban is.

https://lovasnemzet.blogstar.hu/./pages/lovasnemzet/contents/blog/52768/pics/lead_800x600.jpg
díjlovaglás,díjugratás,Lóerő,Mezőhegyes,Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?