A legdélcegebb nóniusz méneket keresik

Pintér M. Lajos

Méncsikószemlére várja a tenyésztőket, a szakembereket és a lóimádó érdeklődőket a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.

Papp János, a mezőhegyesiek 2017-es magyar bajnoka nóniusz kettesfogatával. Fotó: Gémes Sándor

Újabb rangos és remek lovas programot szervez a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. Az állami tulajdonú gazdasági társaság a Nonius Lótenyésztő Országos Egyesülettel közösen nóniusz méncsikószemlét rendez június 15-én, pénteken 10 órai kezdettel.

Mezőhegyesre, a gyönyörű és patinás ménesudvarba várják a tenyésztőket, a lovas szakembereket és a lóimádó érdeklődőket!

A megmérettetésen a 2015-ös születésű vagy idősebb méncsikók vehetnek részt. A küllemi bírálat mellett mozgásbírálatnak is alávetik a fantasztikus négylábúakat, mégpedig elővezetve és szabadon. A legdélcegebb nóniusz méneket megünneplik, és minden induló díjszalagot is kap majd.

A nevezési határidő egyébként június 12-e. Jelentkezni a Nonius Lótenyésztő Országos Egyesület elérhetőségein keresztül lehet.

A Lovas nemzet blogban már többször írtunk róla, a nóniusz (a gidrán és a furioso north star mellett) az 1784-ben alapított mezőhegyesi ménesbirtok egyik büszkesége, egyike az itt kitenyésztett három hagyományos, történelmi magyar lófajtának. A nóniuszok manapság nemcsak a lovassportokban teljesítenek kiemelkedően, de rendőrlovakként is megállják a helyüket idehaza és a nemzetközi „hadszíntéren.”

https://lovasnemzet.blogstar.hu/./pages/lovasnemzet/contents/blog/53326/pics/lead_800x600.jpg
Állati,lótenyésztés,ménesbirtok,Mezőhegyes,Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.,nóniusz
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?