A díjlovasok veszik birtokukba a ménesbirtokot

Pintér M. Lajos

Újabb remek programmal várja a lovak és a lovassportok szerelmeseit Mezőhegyes. Június utolsó hétvégéjén CDN-A*/B kategóriás díjlovaglóversenynek ad otthont a ménesbirtok lovaspályája.

Fotó: Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt./Vida-Szűcs István

Mezőhegyesen nincs megállás, az üresjárat kifejezés ismeretlen! Ahogy a Lovas nemzet blogban is nyomon követhetik, hétről hétre izgalmasabbnál izgalmasabb és színvonalasabbnál színvonalasabb rendezvényekkel teszi le névjegyét a hazai és a nemzetközi lovaséletben a több mint kétszázharminc éves múltra visszatekintő gazdaság.

A szakágak sorában ezúttal a díjlovasokon a sor. Június 30-án és július 1-jén újabb rangos lovasesemény házigazdája lesz a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.: az állami tulajdonú cég lovasközpontjában A*/B kategóriás (CDN-A*/B) nemzeti díjlovaglóversenyt tartanak, melyben egyben Békés megyei díjlovagló-bajnokság állomása, valamint Kruzsicz József-emlékverseny is. A két nap alatt összesen húsz versenyszámban mérik össze tudásukat a négylábúak és kétlábú irányítóik.

A kilátogató érdeklődőket a látványos és szórakoztató viadalok mellett színes kísérőprogramokkal is várják majd a szervezők. A versenyre nevezni a http:/nevezesdijlovas.hu weboldalon lehet. Az érvényes és végleges startlista a helyszínen, a www.dijlovasok.hu és a www.bekeslo.hu oldalon lesz majd elérhető. Érdekesség, hogy a vasárnapi napon, az első versenyszám előtt elméleti és gyakorlati rajtengedélyvizsgát is szerveznek, a nevezéseket a www.rajtengedely.hu oldalon keresztül fogadják.

Ezen a hétvégén emlékezik tehát a ménesbirtok, a Békés megyei és a magyar lovastársadalom Kruzsicz Józsefre. A kiváló mezőhegyesi lovas több szakágban is letette névjegyét. Kétszeres díjlovagló magyar bajnok, többszörös egyéni és csapat győztes díjugratásban, de eredményesen versenyzett fogathajtásban is. Versenyzői pályafutása befejeztével a mezőhegyesi fogatok mellett edzőként tevékenykedett, Boconádi István, Kiss Imre, Krizsán Sándor (1985-ös magyar bajnok) négyesfogatait segítette szakmai tapasztalatával.

Ami a nyári folytatást illeti, július 7-én R kategóriás díjugratóversenyt, július 13. és 15. között pedig nemzeti fogathajtóversenyt rendez majd Mezőhegyes.

https://lovasnemzet.blogstar.hu/./pages/lovasnemzet/contents/blog/54418/pics/lead_800x600.jpg
díjlovaglás,Lóerő,ménesbirtok,Mezőhegyes,Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?