Bizalmi viszonyt épít a gazdákkal a ménesbirtok

Pintér M. Lajos

A hagyományos technológiák továbbfejlesztése és a precíziós technológiák alkalmazása lehet a válasz a klímaváltozás kihívásaira Mezőhegyes számára is.

Kalászos szántóföldi fajtabemutatóval és aktualitásokról, fejlesztésekről szóló szakmai egyeztetéssel várta a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. a héten a környékbeli agrárszakembereket. A mezőgazdasági rendezvényen a növényvédelemmel és tápanyag-gazdálkodással foglalkozó cégek szakemberei ismertették a legfrissebb eredményeiket, valamint Pepó Péter professzor, a Debreceni Egyetem MÉK Növénytudományi Intézetének igazgatója tartott előadást a magyar búzatermesztés fejlesztési lehetőségeiről és a szántóföldi növénytermesztés a klímaváltozás által indukált alapvető változásairól.

Az előadó azt mondta, a jövőt a hagyományos technológiák továbbfejlesztésének és a precíziós technológiák alkalmazásának időbeni párhuzamosságában látja, ami fontos üzenet a ménesbirtok számára is.

– A Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. igyekszik folyamatosan igazodni a változásokhoz. Állandó útkeresésben vagyunk a szántóföldi növénytermesztés területén is, célunk, hogy megtaláljuk a legjobb, legmodernebb és legjövedelmezőbb eljárások összességét, és a tudástár információit átadjuk a környékbeli gazdáknak. Ennek érdekében a tavaly ősszel vetett fajták valamennyi tulajdonságát is feljegyeztük a keléstől a fogékonyságukig

– fogalmazott Isaszegi Norbert termelési igazgató.

Hozzáette: Mezőhegyes mint mezőgazdasági nagyüzem számára új távlatokat nyit a 2019 nyarára-őszére elkészülő új ipartelep, melynek keretében vetőmag- és takarmánykeverő üzemmel is gazdagodik a központ.

A kalászos szántóföldi fajtabemutató keretében az ősszel vetett fajtasorokat és mezőgazdasági gépeket is megtekintették a részt vevő agrárszakemberek. A Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. vezetése örömmel tapasztalta, hogy az érdeklődés évről évre nő, a tavalyihoz képest is 20 százalékkal többen látogattak el a rendezvényre. A mezőhegyesi állami tulajdonú gazdasági társaság szerint ez is azt támasztja alá, hogy egyre inkább épül a gazdák és a cég között a bizalmi viszony, amely a későbbi vetőmag- és terménykereskedelem alapját képezi.

Fotó, videó: Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. (szerkesztő: Cseh-Lakos Ilona, operatőr: Juhász István)

https://lovasnemzet.blogstar.hu/./pages/lovasnemzet/contents/blog/54590/pics/lead_800x600.jpg
Agrár,földművelés,ménesbirtok,mezőgazdaság,Mezőhegyes,Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?