Júliusi versenydömping Mezőhegyesen

Pintér M. Lajos

Három szakág legjobb versenyzőinek szurkolhatunk a ménesbirtok lovasközpontjában, és persze megcsodálhatjuk a legkiválóbb négylábúak állati csúcsteljesítményét.

Versenydömpinggel várja a sportolókat, a lovassportok szerelmeseit és a lóimádókat júliusban a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. Ahogy arról már a Lovas nemzet blogban is hírt adtunk, ezen a hétvégén a díjlovasok nyitják a sort, majd a díjugratók következnek, hogy aztán a fogathajtók koronázzák meg a – remélhetőleg forró és napsütéses – nyarat.

Június 30-án és július 1-jén a Központi Ménesudvar lesz a helyszíne a mezőhegyesi CDN-A*/B országos versenynek, illetve a Békés megyei díjlovas bajnoki fordulónak. A Kruzsicz József Emlékverseny a kiváló mezőhegyesi lovas előtt állít emléket, aki több szakágban is sikerrel versenyzett.

Ezt követően július 7-én R kategóriás díjugratóversenyt tekinthetnek meg a látogatók. Július 13. és 15. között pedig nemzeti fogathajtóversenyt rendez majd Mezőhegyes. A három nap során 17 kategória versenyzői mérkőznek meg egymással, és lehetőséget kapnak az 5, 6 és 7 éves fiatal fogatlovak is. A hagyományoknak megfelelően pénteken a művészi díjhajtást, szombaton a látványos maratonhajtást, vasárnap pedig az izgalmas akadályhajtást rendezik majd meg.

Mezőhegyes mindenkit vár: szurkoljunk együtt a díjlovasoknak, a díjugratóknak, illetve a gyermek, junior, fiatal és felnőtt hajtóknak és gyönyörű lovaiknak!

Fotó és videó: Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. Facebook-oldala

https://lovasnemzet.blogstar.hu/./pages/lovasnemzet/contents/blog/54983/pics/lead_800x600.jpg
díjlovaglás,díjugratás,fogathajtás,Lóerő,ménesbirtok,Mezőhegyes,Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?